Tim Veerwater

emokid avant la lettre

Blog: Dertiger syndroom

Een tijdje geleden las ik een column van Bram de Wijs in het helaas ter ziele gegane Up Magazine. Bram is drummer van Only Seven Left. Nog even dan, want ook deze band zal binnenkort ophouden te bestaan. Bram en ik zijn leeftijdsgenoten. Ongeveer dan. Ik weet niet precies hoe oud Bram is – dat zou ik op kunnen zoeken op Facebook, maar daar ben ik te lui voor – maar ook hij is ergens begin dertig. En ook hij houdt van poppunk. Net als ik. Hij houdt ook van heel veel slechte muziek trouwens, zoals One Direction. Ik dwaal af. Nu al en dit stukje is pas net begonnen.

In zijn column schrijft Bram dat hij niet meer zo goed boos kan worden om dingen. Dat hij milder wordt naarmate hij ouder wordt. Hij slaat de spijker op z’n kop. Ik heb er zelf namelijk ook last van. En niet te zuinig ook. Kijk alleen al naar de afgelopen week. Overal nieuwsberichten over Muse die misschien een nieuw album uit gaat brengen. Omdat de gitarist (of de drummer, of weet ik veel wie) een Instagram-account had genomen. Of zo. Heb ik er iets over getwitterd? Heb ik me er druk over gemaakt? Nope. En u weet (of niet natuurlijk) mijn haat jegens Muse zit diep.

Nog een voorbeeld: ineens kwamen alle muziekjournalisten die ik volg op Twitter massaal klaar: Thom Yorke had een album gemaakt. Hele track by track-reviews kwamen er voorbij op de Twitters. En echt lieve mensen, Radiohead is al erg, dat sologeneuzel van Thommetje is nog vele malen tenenkrommender. Ik heb twee nummers geluisterd van die plaat, want zo ben ik dan ook wel weer, maar ik zou nog liever een week opgesloten zitten in een Center Parcs-huisje –  met de zanger van Muse! – dan de rest van die plaat ook te moeten aanhoren. Heb ik iets over dat freubelwerkje van Yorke gedeeld met mijn volgers? Nope. Kon ik me er langer dan tien seconden druk over maken? Nope. Zelfs nu ik dit stukje tik denk ik: ach, als mensen dat nou mooi vinden, laat ze lekker.

Ik wil dit alles helemaal niet. Ik wil me boos blijven maken over dingen waar ik me aan erger. Ik wil die angry young man blijven die ik ooit was. Misschien moet ik maar berusten in m’n lot: ik ben een oude softie geworden.

BlogDertigMuseThom Yorke

Tim Veerwater • 1 oktober 2014


Next Post

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *