Tim Veerwater

emokid avant la lettre

Interview: Biffy Clyro

Voor OOR 7 van 2016 interviewde ik Biffy Clyro.

Na het immense succes van dubbelaar Opposites besloten de Schotten om een jaar niets te doen. Na een tijd vol soul searching, twijfels en een writer’s block bij frontman Simon Neil zijn de drie nu dan eindelijk terug met een nieuw album: Ellipsis. Een plaat over jezelf ontdekken, proberen te veranderen en uiteindelijk te accepteren zoals je bent. Een plaat boven alles over het opnieuw opbouwen van je zelfvertrouwen. Frontman Simon Neil: ‘Ik schreef nummers met de gedachte: dit moeten grote Biffy-songs worden, er moet Biffy-madness in de nummers. Maar dat is niet hoe je goede muziek maakt. Ik had totaal geen inspiratie en dus gingen mijn vrouw en ik weg. Mijn zelfvertrouwen was helemaal weg, als zanger en songwriter stel ik helemaal niets voor, dacht ik. Ik kan geen nummers meer schrijven, wat moet ik dan in hemelsnaam doen?’

Lees het hele interview op Blendle.

Biffy Clyrointerview

Tim Veerwater • 23 juli 2016


Previous Post